dilluns, 1 d’abril del 2013

Una punyalada amagada

Ha passat inadvertida tapada per el drama social cada cop més greu d'Espanya, però la Ley Lasalle és una vertadera punyalada al poble. Si la Ley Sinde aprovada pel govern del PSOE ja era una aberració aquesta la deixa en ridícul.

Amb aquesta llei se dóna carta blanca a la comisió Sinde per a tancar qualsevol web que considerin il·legal, sense necessitar el vist i plau d'un jutge.

Se parla de tancar webs que aporten enllaços a contingut descarregable que vulneri els drets d'autor. Per a comparar-ho amb alguna cosa, en Pepito te un hort i ven verdures, però no cotitza, en canvi el supermercat si. L'hort de'n Pepito és il·legal. En Miguelito el coneix. Algú demana on pot comprar verdures ecològiques i en Miguelito l'hi dóna l'adreça de'n Pepito. Una comisió del govern se n'assabenta i tanquen en Miguelito per haver donat l'adreça de'n Pepito.

Algú me dirà que no puc comparar verdures produïdes i venudes pel mateix pagés amb música produïda per una persona i venuda per una altra. Pot ser veritat però considero que ilegítim que el govern (al servei del ciutadà, en teoria) crei una comissió per a treballar al servei de les societats de gestió (que poc tenen a veure amb l'autor de l'obra però se'n beneficien. En Pepito és músic, en Miguelito l'hi produeix un disc i en Juanito cobra 4 euros cada cop que algú el posa i dóna 30 cèntims a repartir entre en Miguelito i en Pepito).

A més les societats de gestió continuen cobrant per obres que no són seves (doblers que si el propietari no reclama en un temps límit se queden ells), continuen cobrant dues i tres vegades per cada obra (recordem el cas de la perruqueria multada per tenir la radio posada i no pagar, tot i que la pròpia emissora de radio ja paga pel dret a posar la música).

I com no la pàgina web amb més enllaços a descarregues de contingut que vulnera els drets d'autor (Google) se n'allibera. Per què?

Aquesta llei és una estafa, un atemptat contra les persones, un intent de manipular internet, un nou intent d'un sistema podrit, corrupte i carca que vol sobreviure sense adaptar-se als canvis. NO A LA LLEI LASALLE!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada