dilluns, 25 de març del 2013

Personalitzar el navegador (I)

Per aquells que us costa una mica llegir. Sabíeu que podeu augmentar o reduir el text de les pàgines web? No funciona sempre i no és igual d'eficaç amb tots els navegadors. A aquest efecte el navegador més adient per a fer això és el Mozilla Firefox.

Si anam a la barra de navegació i entram a "Visualitza/ Mida de la pàgina" en primer lloc haurem d'activar "Augmenta el text només" després simplement haurem de prémer la tecla "Control" i mentre la tenim premuda premem la tecla "+" tantes vegades com volguem per a augmentar la mida ("ctrl" i "-" per a reduïr o "ctrl" i el nombre "0" per a tornar a la mida original).

Si ho fem sense haver activat Visualitza/ Mida de la pàgina/ Augmenta el text només el que passarà serà que en comptes de canviar la mida del text canviarem la mida de tota la pàgina.

Si en comptes d'emprar Firefox empram el Google Chrome encara que no sempre obtindrem resultats el que hem de fer és anar a la barra de navegació prémer "Edita/ Preferències" això obrirà una altra finestra, anam a baix de tot (Mostra la configuració avançada..) i cercam "Contingut web". En aquest apartat podrem canviar tant el cos de la lletra com el tipus de lletra i el zoom de pàgina. No és tan còmode i ràpid com en el Firefox però d'aquesta manera deixam configurada la mesura per defecte del navegador.

Hi haurà pàgines, com aquest blog, en les que no obtindreu cap resultat però n'hi haurà d'altres que per defecte a partir d'aquest moment la lletra se us mostrarà més gran o més petita.

Si encara emprau l'Internet Explorer en primer lloc us recomano que ho deixeu de fer perquè és lent, incompatible amb moltes aplicacions i endarrerit amb els standards web. Això darrer vol dir que potser us estau perdent moltes coses que els dissenyadors posen a les pàgines Web i que l'IE encara no suporta. Si tot i això el voleu seguir emprant per a canviar el cos de lletra heu d'anar a "Pàgina/ Mida del text".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada