divendres, 8 de febrer del 2013

La visita dels gnoms

Dues vegades he hagut de tractar amb els gnoms, una va ser en un campament a Llucmajor amb l'esplai de Son Gotleu. L'altra va ser al pati de l'escola.

Amb l'esplai just arribar alguns nens van trobar una àrea del bosc prop de la zona d'acampada amb petits cartells que tenien missatges de l'estil de "No passeu", "Fora humans", "No tireu fems", "No rompeu plantes", etc. 

Ningú ens va avisar de que hi havia cartells, de fet no va ser fins el segon matí que en vam saber de la seva existència. Després de berenar ens vam trobar les tendes plenes de fems i una nena va trobar dins una sabata una carta minúscula on s'hi podia llegir "No us volem en el nostre bosc, embrutau i rompeu les plantes. Fora d'aquí!"

A l'hora de dinar la propietària del terreny ens va dir que havíem d'anar en compte perquè en aquell bosc hi havia "altres éssers" i que no els havíem de fer enfadar. 

De principi es va organitzar una bona bronca, hi havia, entre monitors i entre nens, tres bàndols. Els detractors, que deien que no existeixen els éssers; els creients que afirmaven que existien i el bloc més gran (com sempre), els indecisos, que simplement estaven com a observadors. 

Finalment vam donar la oportunitat (suposo que per curiositat de saber on ens portava) a aquella fantasia i vam modificar quasi tota la nostra programació per a poder interactuar amb els gnoms.

En el meu parer vam prendre dues desicions molt encertades, una va ser agafar tot el fems que ens havien tornat els gnoms i fer-ne manualitats reciclades. Regals per als gnoms. L'altra va ser deixar els regals i fer una gymkana amb ritual inclòs per a demanar perdó als gnoms. 

Després d'haver debatut intensament tot l'equip de monitors vam decidir que per a la vetllada faríem una gymkana que ja teníem preparada, l'únic que vam haver de modificar va ser el premi que rebrien els nens, que vam decidir que finalment serien unes llavors. 

Fins aquell moment l'existència dels gnoms seguia sent una incògnita però durant la vetllada va sorgir la màgia. El nostre monitor tot-terreny Àngel va idear un ritual per a demanar perdó als gnoms per haver fet malbé el seu bosc. Els nens se posaven en cercle, mirant cap a fora, amb pedres a les mans. En principi feien xocar les pedres entre si i després en veu molt baixa demanaven perdó als gnoms. I aquí va ser quan van començar a aparèixer tots. N'hi havia de blaus, verds, vermells, vestits, nus... fins i tot hi va haver un parell de nens que en varen veure de brillants.

Jo, seguia una mica escèptic al respecte, estic avesat a crear fantasia i sé o crec saber que la ment i juga un paper important. Personalment he de confessar que no vaig veure cap gnom però em va fer dubtar veure que nens de 14 i 15 anys afirmaven haver-ne vist. Els nens petits veuen el que volen veure però els grans no creuen en aquestes coses. 

Tanmateix el que em va treure del dubte va ser veure que la capsa on havíem fet la ofrena de tots els regals reciclats era buida de regals i plena de petites petjades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada